ponedeljek, 27. oktober 2014

Klepet ob jutranji kavi: kako sodelovati s šefom ali kdo je tu sploh šef?

Bojano in Iztoka je nekdo pred kratkim zaprosil, da preštejeta vse dosedanje šefe. V bistvu je bil eden od šefov. Je pa prosil, da seštevek povesta naprej. In sta računala. Potem sta sedla na kavo, kar bosta ponovila tudi javno. Odgovarjala bosta na množico vprašanj, pred predavanjem jih lahko postavljate tudi vi (na prss@piar.si). Nagradita najbolj izvirne. Nekaj jih ponujata že zdaj: Kaj so ključni kriteriji dobrega sodelovanja s šefi, zakaj smo komunikatorji prvi na vrsti, ko se delijo kazni, kako se izogibamo bičanju, raztezanju in trnju ter kako kupovati žavbe, masti in zeli, ki pomagajo spreminjati rdečice, modrice, rumenila in zelenila v normalno prosojno? Kdaj nam lahko pomaga nasvet in kaj je še zapisano v kartah? Kako nastajajo šefova partizanska imena in zakaj je strah iskanje skupnega imenovalca? Kdo ve več in prej in že novembra in kaj s tem početi? Kam gremo skupaj s šefi in s kolikimi še vedno govorita? Najbolj mimogredna vprašanja skozi čas šele sledijo. Ker je prihodnost stroke tudi prihodnost s šefi.


***



Iztok Verdnik je v profesionalni karieri odigral že marsikatero vlogo. V preteklem tisočletju, bolj poučeni vedo, da je bilo v začetku zadnjega desetletja, je začel kot raziskovalec. Temu je skozi leta dodajal vlogo voznika, svetovalca, ličkarja, mentorja, prodajalca, prokurista in direktorja. Po debelem desetletju dela v agenciji Pristop se je prelevil v vlogo birokrata v državni upravi, v kateri spoznaval, kateri stereotipi o državni upravi nikakor ne držijo in določal tiste, ki šele nastajajo. Na povabilo se je v nekaj minutah odločil, da ga zdaj kdo (lahko) pokliče Semenko. Iztok je v skladu z 39. členom statuta PRSS še vedno predsednik društva. Nekaj birokratskega je torej še ostalo.

Bojana Leskovar, diplomirana pravnica, novinarka (Mladina, Telex, Studio city), urednica (In,informacije iz Slovenije, tednik namenjen tujim predstavništvom v Sloveniji in našim v tujini, revija Viva, knjiga Kompendij za bivše in bodoče politike) in soavtorica priročnika in kasete ABC javnega nastopanja. S področjem odnosi z javnostmi se ukvarja od samega začetka, od takrat, ko je PR dobil domovinsko pravico v Sloveniji. Nekaj časa kot freelance, nato kot sodelavka v Pristopu. Nekateri večji projekti pri katerih je sodelovala: uvajanje nove kartice zdravstvenega zavarovanja, projekt uvajanja DDV v Sloveniji, promocija filmov Babica gre na jug, Stereotip, Evropski mesec kulture v Ljubljani. Delala je na Ministrstvu za zdravje, Ministrstvu za gospodarstvo in na Ministrstvu za kulturo, Mercatorju. Zdaj je v službi na Banki Slovenije, kot svetovalka za odnose z javnostmi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar